Digitalkunst møter opera: Maria Natalie Skjesets 'Etterklang' på Flagstadfestivalen

Digitalkunst møter opera: Maria Natalie Skjesets 'Etterklang' på Flagstadfestivalen

Utstillingen med tittelen «Etterklang» av Maria Natalie Skjeset åpner i Galleri EKG lørdag 8. juni kl. 13.00. Utstillingen inngår i årets Flagstadfestivalprogram og har siste dag lørdag 6. juli.

Skjeset viser motiver inspirert av opera og Kirsten Flagstads verden, i tillegg til sine drømmelandskap, alle basert på egne fotografier. I utstillingen vil du blant annet finne portretter av Flagstad, operaen i Oslo, vannliljer og solsikkeåkre, samt utsyn mot Mjøsa. Alt knyttet til Flagstad, opera og Hamar.

Teknikken er fotobasert digitalgrafikk, et grafikkrelatert uttrykk fremstilt gjennom heldigitale prosesser. Trykkene finnes i små opplag, og ett enkelt bilde kan bestå av flere titalls fotografier som kunstneren bearbeider digitalt slik at det fotografiske utgangspunktet glir over i et malerisk uttrykk. Bildene kan gjerne beskrives som poetiske stemningsbilder.

Tre av bildene tar utgangspunkt i portrettfotografier av Kirsten Flagstad, brukt med tillatelse fra Kirsten Flagstad Museum. Kunstneren har valgt rollebilder av Kirsten Flagstad som Elsa fra "Lohengrin" og Brünnhilde fra "Valkyrien", i tillegg til et privat foto av Kirsten Flagstad med et barn i favnen, for å vise flere sider av mennesket Kirsten Flagstad. Hun elsket musikken og samtidig var hun svært hjemmekjær. Disse tre motivene finnes bare i ett eksemplar hver.

@

Maria Natalie Skjeset (født 1990 i Bærum) er bosatt i Hamar og har atelier på Disen Kulturveksttun. Hun jobber hovedsakelig med fotobasert digital grafikk, men også med maleri. Hun har en bachelor i virtuell kunst og design (2013) fra Høgskolen i Hedmark, og har studier og kurs innen kunsthistorie, idéhistorie samt grafisk design, foto og grafikk. Siden 2014 har hun hatt flere separat- og kollektivutstillinger. I 2017 mottok hun Stange kommunes kunstnerstipend. Verkene hennes er innkjøpt av blant annet Sykehuset Innlandet, Innlandet fylkeskommune, Stange kommune og Kunstforeningen Ved Norsk Tipping. Hun er medlem av Norske Billedkunstnere, Billedkunstnerne Innlandet, Forbundet Frie Fotografer og Grafill.

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.