Hilde Grønstad Sunde i forkant hennes utstilling i 2018

Malerier ut fra øyeblikks opplevelser

Hilde Grønstad Sunde forteller: «Mine arbeider har kommet ut ifra et øyeblikks opplevelser eller undring over noe som har blitt notert ned som en rask skisse, et slags notat som jeg så kan arbeidet videre med i atelieret.» Hilde Sunde er egentlig opptatt av de korte øyeblikk når naturen taler til oss f.eks. Når lyset og uværet møtes. Med enkle men virkningsfulle midler stimulerer hun det diktende i oss. For Hilde Grønstad Sunde er jo selv en billedlig dikter og dette våger og mestrer hun i stort format.  Vi ser det f.eks. i maleriene «Isdans» 140x150cm eller i «Uværskveld» 135x180cm. 

 "Isdans" olje på lerret 140x150 cm av Hilde Grønstad Sunde

Hun sier «fravær av fotodokumentasjon har gjort at jeg lettere har kommet til kjernen i det som virkelig er, uten å bli forstyrret av unødige detaljer. Jeg har analysert og vurdert hvordan jeg best skulle kunne få bildet dit jeg ville, og det har vært en lang prosess. Fargene, formene, alt har vært med på å underbygge det jeg har ønsket å formidle".  

Utstillingen vises i begge rommene i galleriet. Det blir en vandring i Hilde Grønstad Sundes kunstneriske landskap fra det mørke til det lyse, fra skogbunn til åpne vinterlandskap, fra uvær til vare stemninger. For henne bærer landskapet alle menneskelige stemninger, og hun bruker landskapet bevisst i formidlingen med det for øye. 

"På gyllen jord", olje på lerret av Hilde Grønstad Sunde

Utstillingen omfatter 20 malerier i olje på belgisk ferdiggrunnet linlerret nr 166. Spent opp på blindrammer av beste kvalitet (Riise) utført av kunstneren selv. Størrelsene varierer fra 30x30 til 135x180cm. Alle maleriene er fra de to siste årene og har ikke blitt vist tidligere.  

Fakta: Hilde Grønstad Sunde er opprinnelig fra Toten og har nå flyttet til Gjøvik etter flere år i Oslo. Hun har sin kunstneriske utdannelse fra Statens Håndverks- og Kunstindustriskole med hovedfag fra "Institutt for farge" i 1992. Hun har stilt ut i flere gallerier i løpet av karrieren og har vært Tilknyttet Galleri EKG siden 2008, da hun var festspillkunstner i Elverum.

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.